Waarom niet de wereld?

WBM is een atelier voor scenarioschrijvers met een focus op talentontwikkeling en vernieuwing.

Het doel… is meer macht in de handen van de maker zelf. Een Johan Cruijff-revolutie op film- en televisiegebied, waar iedere inhoudelijke post is gevuld door een maker, die zelfs als het moet een koelbloedige scène kan schrijven. Een bedrijf waar jonge en minder ervaren makers binnenshuis worden opgeleid, niet alleen gerecruteerd van de filmacademie, maar vanuit iedere uithoek van de multiculturele wereld.

De belofte… is met Nederlandse film en tv de wereld veroveren.

Onze werkwijze Zoals een aspirant sterrenkok begint in de afwas, zo begint een beginnend scenarist met lezen. Spellings-checks. Daarna: research, meetings bijwonen, dialogen schrijven, verhaalstructuren ontwikkelen. En zoals de jonge kok zich van de wortels en de koude kant opwerkt tot sous-chef en chef, zo leiden wij schrijvers op tot volwaardig showrunners met een eigen portfolio en een unieke stem.

Tot die tijd zijn al deze schrijvers op eigen naam in te huren, en merk je dat verschil in de kosten.  Kiest een opdrachtgever voor ervaring en zekerheid, dan is dat wat duurder, neem je een risico en wil je een nieuw geluid, dan is dat goedkoper. Al onze schrijvers zijn door het bedrijf gerecruteerd en in meer of mindere mate opgeleid. Wie ons in dienst neemt, heeft altijd de zekerheid dat er, indien nodig, een meer ervaren schrijver klaar staat om bij te springen.

Inhuren Hoewel ons jonge bedrijf nog maar net is opgericht, is de vraag naar verhalen duidelijk voelbaar. Voor de komende weken en maanden is het zelfs dringen om de agenda’s van onze schrijvers. Maar natuurlijk is er altijd een oplossing te bedenken wanneer een opdracht bij ons past. Wij richten ons nu vooral op fictie in al haar vormen, voor televisie, de bioscoop of online, maar we zijn altijd op zoek naar een verbreding van ons werkveld.

Voor een verkennend gesprek: zie onze contactpagina.